Er zijn veel manieren om hasj te maken. Het is ook makkelijk om zelf van je eigen planten of knipafval hasj te maken. Naast gewone hasj staat hier ook beschreven hoe je je eigen hasjolie kunt maken.

Traditionele Hasj Maken

Dit is een oude, traditionele manier om hasj te maken. De meeste hasj die je in Nederlandse coffeeshops tegenkomt wordt op deze manier gemaakt. Deze methode wordt nog steeds veel gebruikt in landen als Marokko en Afghanistan, hoewel sterke hasjsoorten tegenwoorden snel aan populariteit winnen. Een groot voordeel van deze manier van hasj maken is dat je grote hoeveelheden hasj kunt maken in relatief weinig tijd.

Om traditionele hasj te maken, worden gedroogde toppen of planten die in hun geheel gedroogd zijn op een grote soort zeef geklopt en gewreven. Hierdoor laten de trichomen los van de rest van de plant en deze vallen door de zeef op een zeil of in een bak, waarin ze worden opgevangen. Zo blijft er onder de zeef een flinke hoeveelheid poeder over, in feite hetzelfde poeder als onderin je grinder. Door dit trichomen-poeder samen te persen hou je uiteindelijk hasj over.

In het onderstaande filmpje kun je goed zien hoe in bijvoorbeeld Marokko traditionele hasj wordt gemaakt. Dat gebeurt wel op veel grotere schaal dan in deze video.

Ice Hasj maken

Ice hasj of ice-o-lator is erg duur wanneer je dit gaat kopen in een coffeeshop. Toch is het vrij makkelijk zelf te maken. Je kunt gebruik maken van Ice-o-lator zakken, maar je kunt het ook zelf op de low-budget manier doen met koffiefilters. De Ice-o-lator zakken zijn zeker een goede investering. Er zijn ook veel imitaties, maar die verschillen nogal in kwaliteit. De Ice-o-lator extractie zakken zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Charas

Charas is een bijzondere soort hasj, die met de hand gemaakt wordt. Men neemt de top van een levende cannabisplant (of vers geoogste, zolang de plant nog alle sappen bevat) en wrijft deze tussen de handen totdat deze vol zitten met donkerbruine/zwarte hars. Dit schraapt met dan eraf, met de duim of een mesje, en rolt het tot een bolletje. De hasj die op deze manier gemaakt wordt heet Charas. Het is een aparte soort hasj, omdat deze ook andere delen van de plant bevat. Charas is dus niet zo zuiver, maar dat is in dit geval eerder een pluspunt. Hieronder een stukje uit de documentaire Strain Hunters, over het maken van Charas, een speciale soort hasj.

Hasjolie / BHO / Butane Hash Oil / Wax / Shatter

In Amerika is het al een tijdje razend populair, en in Nederland begint het nu ook goed door te breken – hasjolie: een cannabis extract gemaakt met niet veel meer dan butaangas. Er zijn veel verschillende manieren om hasjolie te maken. Sinds kort is er echter een handig plastic apparaatje te koop in veel growshops dat het maken van hasjolie een stuk gemakkelijker maakt: De Honey Bee Extractor.

BHO (Butaan Hasj Olie) is een relatief nieuwe soort hasj. BHO is een extractie van THC, CBD en andere werkzame stoffen in de cannabisplant met behulp van butaangas. Mits goed gemaakt is BHO een extreem sterke soort hasj. Deze hasjolie kan op veel manieren worden gebruikt, waaronder roken, verdampen of door oraal gebruik (druppeltjes). Hoewel er nog veel andere soorten extracties zijn die ongeveer het zelfde extract opleveren, is BHO naast de Rosin Tech een van de gemakkelijkste manieren om hasjolie te maken.

Om gemakkelijk zelf hasjolie te maken kun je de honeybee extractor of queen bee extractor gebruiken. Deze extractors zijn uiterst eenvoudig in gebruik, en het is geen grote investering zoals bijvoorbeeld de ice-o-lator zaken of een bubbleator. Voor meer info kun je een kijkje nemen op deze pagina over zelf hasjolie maken.

In feite is het niet meer dan een holle buis met een gaatje in de bovenkant voor het flesje butaan en aan de onderkant een dop met gaten erin, waar het butaangas doorheen moet lopen. In de dop zit een filter om het plantmateriaal tegen te houden. De buis stop je vol met wiet, je laat er (BUITEN!) butaangas doorheen lopen en je bent al bijna klaar. Het enige wat nog moet gebeuren is dat de butaan verdampt en de bho (butane hash oil) achterblijft. Je kunt hier gewoon op wachten, of je versnelt het proces door de bak met butaan en hasjolie in een andere bak te zetten, gevuld met warm water.

De Honey Bee Extractor is dus een erg goede en niet te vergeten goedkope manier om hasjolie te maken. Let wel op: Butaangas is extreem licht ontvlambaar en dus erg gevaarlijk om mee te werken. Gebruik dit dan ook nooit binnen! Er zijn al verschillende ongelukken gebeurd waarbij mensen hun huis opbliezen omdat ze simpelweg niet hun gezonde verstand gebruikten!

honey bee extractor