Gold Rush is een Kanna extract gemengd met een beetje cafeïne en een natuurlijk anijsaroma, bedoeld om te snuiven. Aangezien ik zelf nog nooit Kanna gebruikt had, vond ik het wel interessant om eens te proberen en de effecten zelf te ervaren.

Wel vond ik het belangrijk om van tevoren te weten welke effecten ik kon verwachten zodat ik niet voor verassingen zou komen te staan. De werking van Kanna wordt veelal omschreven als stimulerend en ontspannend, en wordt vaak vergeleken met het effect van cocaïne, maar dan een stuk milder. Ook zou Kanna de werking van cannabis versterken, en andersom versterkt cannabis het effect van Kanna. Bewapend met deze informatie besloot ik het te proberen.

Gold Rush Kanna: de verpakking

Het eerste wat me opviel bij het openen van de verpakking, is dat hij bijna niet te openen was. Het zat veel te strak dichtgedraaid. Maar dat zegt verder nog niets over het product. Toen de verpakking eenmaal open was viel het op dat de inhoud een beetje naar zoethout rook, dit rook ik er meer in terug dan anijs. Hoewel er een doseerkaartje bij zit heb ik simpelweg 2 sleutelpunten genomen.

Wat je direct merkt is dat het wel wat meer brand in je neus dan cocaïne, en het verdooft je neus totaal niet. Sterker nog, het lijkt wel of je alles beter voelt. Een comfortabel gevoel in je neus is het zeker niet, maar vergeleken met sommige andere substanties is het prima te doen. Ik las ook op internet dat het gevoel van kanna achterin je keel enigszins lijkt op dat van cocaïne.. en dat is inderdaad waar. De smaak lijkt er wel op, maar in plaats van het chemische aroma van cocaïne heeft het een natuurlijker karakter.

Binnen enkele minuten voelde ik het effect vrij goed. Ik kreeg een energieboost, zweterige handen, al mijn spieren voelden gespannen maar het echte gevoel van strak staan ontbrak enigszins. Wellicht was dit te wijten aan de wiet die ik enkele minuten na het consumeren van de Kanna had gerookt.

Toch voelde ik me niet helemaal comfortabel, en ik had het idee dat dit vooral te wijten was aan de cafeïne waarmee de Kanna is vermengd. Ik zou het omschrijven als een gehaast gevoel, ik voelde me zeker niet slecht maar aangezien het een mengsel is is het moeilijk te zeggen waar dat precies vandaan kwam.

Conclusie

Al met al was Kanna geen verkeerd spul, en zou ik het best nog eens willen proberen. Maar dan wel liever een variant zónder cafeïne, om een eerlijk oordeel te kunnen geven over het effect ervan. Wellicht zijn capsules of andere manieren om het te consumeren dan snuiven ook weer heel anders. Wat ik in ieder geval niet zou missen is de nasmaak die toch wel even blijft hangen achter in je keel. Dit is niet heel erg vies en zeker draaglijk, maar lekker is anders. Conclusie: Kanna is best grappig spul en een goedkoop alternatief voor cocaïne. Toch zou ik graag eens de échte, pure Kanna extracten proberen om een definitief oordeel te vellen over deze legal high.